POZIV (COSME 2014-2020)

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Programa EU COSME 2014-2020 otvoren je do 19. oktobra 2017. godine.

Poziv je usmjeren na podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u oblasti modne industrije i turizma. Na poziv se mogu prijaviti projekti razvoja novih proizvoda i materijala, dizajna i proizvodnje, maloprodaje i marketinga, kao i projekti usmjereni na razvoj kreativnih industrija u različitim oblicima turizma (aktivni, poslovni, kulturni turizam, i sl.) na tržištu Evropske unije ili na međunarodnom tržištu.

Predmetni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga podržava sljedeće aktivnosti:

–          Olakšavanje i učvršćivanje međusektorske saradnje između transnacionalnih mreža i relevantnih organizacija (inkubatori, laboratorije, univerziteti, istraživački centri i druge organizacije koje pružaju poslovnu podršku), i

–          Pružanje podrške inovativnim start-up kompanijama i malim i srednjim preduzećima za unapređenje aktivnosti.

Više o samom pozivu, kao i detaljima apliciranja možete pronaći na sljedećoj internet stranici: https://ec.europa.eu/easme/en/cos-einet-2017-3-04-european-incubation-networks-creativity-driven-innovation.

U prilogu vam dostavljamo Vodič za aplikante za Program EU COSME 2014-2020.

S obzirom na to da se projekti podnose posredstvom elektronske platforme (e-MS), u cilju prikupljanja informacija i unapređenja učešća aplikanata iz Republike Srpske u programima Evropske unije, molimo aplikante iz Republike Srpske da obavijeste Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju (b.vicanovic@meoi.vladars.netg.perisic@meoi.vladars.net cc d.telic@meoi.vladars.net) o kandidovanju za sredstva Programa EU COSME 2014-2020.

Izvor: Privredna komora Banja Luka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.